IMG 2587c IMG 1979 ivon en harm ivon 1 CIMG0159

Ivon

IMG 1951Via een achtergrond als röntgenlaborant (8 jaar), buitensportinstructeur en trektochtleider, ontstond er een grote omslag in mijn leven. Ik werd in 2000 gedwongen om mijn leven totaal anders in te richten. Mijn onverwacht slechte gezondheid nodigde mij uit om niet meer fysiek te stuiteren, maar mezelf de ruimte te geven voor persoonlijke ontwikkeling Er ontstond van hieruit een persoonlijke en spirituele groei die ik van te voren nooit bedacht zou hebben.
In 2005 heb ik de opleiding ''psychodynamisch lichaamswerk'' bij het Shakti instituut afgerond. Het begin van de opleiding is gericht om zelf van binnen te helen, vanuit je Innerlijke Bron te kunnen leven, want pas dan kun je een volwaardige therapeut worden, is de visie.
De grote rode draad die door mijn werk heen loopt is: ''Thuis zijn bij jezelf''. Wat ik belangrijk vind is dat ik niet uitdraag vanuit boekenwijsheid.
Maar vooral de wijsheid die is ontstaan door de kunst van mijn eigen leven te ontdekken en durven leven.

Wat ervaar ik bij de kunst van mijn leven?

Het leven is niet alleen maar gelukzaligheid, het leven geeft ons ervaringen die ons uit onze innerlijke kracht kunnen halen. We voelen ons dan niet helemaal ‘thuis bij mezelf’, in verbondenheid met mijn centrum, in mijn innerlijke rust, vrede of kracht, ‘uit balans’. De kunst van het leven vind ik hierin om in contact met mijn eigen pad te blijven, en te voelen wat ik nodig heb om weer ‘in balans’ te komen. Om weer thuis te komen bij mezelf. De kern raak ik altijd weer door te omarmen wat er is. Dan ontstaat er altijd weer een openheid, zachtheid & ruimte om weer helemaal thuis te komen bij mezelf. Dan hoeft er niets meer, dan ‘ben’ ik gewoon.
Ik voel me innerlijk een rijk mens.

Om mijn medische achtergrond holistischer te maken heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd:

Opleiding

opleiding tot psychodynamisch lichaamswerk aan het Shakti instituut, waaronder ademtherapie, Reichiaans lichaamswerk, sexual healing, warm- en koudwaterrebirthing, Bio-energetica, Zen, sjamanisme, Gestalt, Voice Dialoge.

Overige opleidingen en cursussen

1 jaar ALO academie voor lichamelijke opvoeding
8 jaar ervaring als radiodiagnostisch laborante (hbo-medisch)
Sportmassage licentie
Orthomoleculaire geneeskunde
Reiki graad I, II en III
Voetreflex, polariteitsmassage, babymassage
Intuïtieve ontwikkeling + vervolg
6 jaar Body&Mind cursus, workshops en stage
Permacultuur
Lid NGS

 

Harm

harm0010Ik ben oorspronkelijk opgeleid tot Technisch Ingenieur. Maar ik merkte na een aantal jaar werken dat ik een stuk in mijn werk miste. De techniek is tenslotte heel rechtlijnig. Alles is via formules en/of verklaarbare natuurwetten te relateren. Terwijl er allerlei dingen in mijn leven gebeurde die niet zomaar te verklaren waren. Buiten mijn werk ben ik op zoek gegaan naar een stuk verdieping.

In die periode ben ik ook begonnen met schilderen. Hierin merkte ik dat het zalig is om juist het denken los te laten en te laten gebeuren wat er gebeurt. Ik merkte dat ik hierdoor in contact kon komen met mijn eigen kern. Nieuwsgierig ben ik zelf diverse dingen gaan uitproberen. Verschillende technieken, stijlen en onderwerpen. Ik kwam in contact met een kunstenaar, Auke Rodrigo, waarvan ik veel geleerd heb door er met hem over te praten, te experimenteren en veel te vragen. Ook hij is juist heel intuïtief bezig en laat ontstaan wat er mag ontstaan.

Een zware periode van ziekte en fysieke klachten heeft me doen inzien wat ik werkelijk met mijn leven wil. Hierbij staan voor mij een aantal overtuigingen centraal: liefde, mededogen en respect naar mezelf en anderen. Ik ben geruime tijd op zoek geweest naar een opleiding waarin persoonlijke ontwikkeling en creativiteit gekoppeld waren. Echter ik kon niet echt een opleiding vinden waarin beide goed vertegenwoordigd waren.
Ik kwam in aanraking met het Shakti Instituut via een workshop en merkte dat wanneer ik persoonlijk geraakt werd de creativiteit vanzelf ging stromen. Hierdoor zijn al verschillende bijzondere schilderijen ontstaan. De opleiding "Psychodynamisch Lichaamswerk" ben ik gaan volgen om nog dichter bij mijn eigen kern te komen en van hieruit anderen te kunnen begeleiden. De opleiding heb ik met zeer goed resultaat afgerond.

Verschillende van mijn schilderijen zijn als kaarten te verkrijgen en zijn zeer geliefd.

Opleiding

Opleiding tot psychodynamisch lichaamswerk aan het Shakti instituut,
waaronder ademtherapie, Reichiaans lichaamswerk, sexual healing, warm- en koudwaterrebirthing, Bio-energetica, Zen, sjamanisme, Gestalt, Voice Dialoge.

Overige opleidingen en cursussen

Technisch Ingenieur, HTS Werktuigbouw Installatietechniek
17 jaar ervaring als buitensport instructeur (klimmen, mountainbiken)
Autodidactische creatieve ontwikkeling
Permacultuur