114Toen ik de term rebirthing voor het eerst hoorde associeerde ik dit met dat je dan elke keer de geboorte opnieuw beleeft, het leek me maar een ''weeïg gebeuren''. Dit is gelukkig niet zo.

Tijdens een rebirthingsessie kan je je geboorte wel opnieuw beleven, maar dit is niet standaard. Een sessie kan gedaan worden, om bewust naar een thema te kijken in je leven, om een stukje oud trauma te kunnen helen, bijv. sexueel trauma, maar ook om bewust te kunnen worden van patronen die zich al van de kindertijd hebben vastgezet in ons systeem, en waar we niet eens meer bewust met onze ''beredeneringen'' bij kunnen komen. Om verheldering te krijgen over je overlevingspatronen, vaste patronen, bij fysieke problemen, als schoonmaakproces of gewoon als ontspanning.


Maar het gaat niet alleen om het ervaren van ''negatieve'' ervaringen, want dan zou er geen heling zijn.
Juist het laten stromen, het integreren, van hieruit in contact komen met de innerlijke Bron, kracht en wijsheid maakt dat de levensenergie weer gaat stromen, en dat er heling plaatsvindt. Als werkvorm bij rebirthing gebruiken we de verbonden ademhaling.
De adem is een brug tussen lichaam,geest en ziel.