Op veler verzoek is deze CD gecreëerd: Een CD met aandacht- en ontspanningsmeditaties. Bij het maken hebben wij geluisterd naar de behoeften van velen.

De CD is zeer toegankelijk voor:

• wie het nieuw is, om begeleid op ontdekking te kunnen gaan,
• de meer ervarene, om steeds meer diepgang uit de ervaring te halen,
• een ieder die geen ‘zweverig gebeuren’ wilt,
• degene die spiritueel veel ervaren, en behoefte voelen aan een duidelijkere verbinding met de adem en het lichaam.

Als rode draad tijdens de meditaties is aandacht voor de adem en het gewoon mogen zijn, zonder een goed of fout.

De cd is bij ons te koop voor € 17,50.

Lees hier de ervaringen van mensen die de CD reeds in hun bezit hebben.

De CD ''Aandacht voor jeZelf'' bevat de volgende onderdelen:

 

1. staande aandacht meditatie 9:10 min.
Voor een natuurlijke basishouding waarin de levensenergie het makkelijkst doorstroomt. Ideaal om op een laagdrempelige manier in aandacht een natuurlijke houding te (her)ontdekken, te integreren in het dagelijks leven zonder dat er van alles ‘geoefend’ moet worden.

Luisterfragment 1:

2. zittende of liggende aandachtmeditatie met de adem 23:13 min.
Om zittend of liggend in totale aandacht je adem te volgen, van neus naar buik gevolgd door een ontspanning waarin je niets meer hoeft... Een dergelijke aandacht meditatie met de adem geven wij meestal tijdens eenmalige workshops. Vaak proeft dit naar meer... vandaar nu de mogelijkheid om thuis in eigen omgeving opnieuw te kunnen beleven, en dieper te kunnen gaan ervaren. Kan zowel zittend als liggend.
Luisterfragment 2:

3. bodyscan meditatie 25:12 min.
Liggend in totale aandacht een reis door je lichaam, alles wordt aangespannen, en losgelaten… Voor een diepe ontspanning. Eigenlijk geeft deze meditatie het mooie van verschillende stromingen: - in totale aandacht in verschillende delen van het lichaam zijn, - door aanspannen van lichaamsdelen en daarna los te laten is het vaak makkelijker om daarna echt diep te kunnen ontspannen, - geeft bewustwording van het lichaam, in gebieden waar teveel (of te weinig) spanning zit, - het loslaten van oordelen, het zijn met wat er is.
Luisterfragment 3:

4. 15 minuten meditatieklok 16:50 min.
Om zelfstandig in stilte te kunnen mediteren. Dit nummer is speciaal gemaakt voor degene die zelfstandig mediteert en graag een vaste tijd wilt aanhouden, maar bijvoorbeeld een eierwekker zo ‘hard’ vindt als afsluiting.
Aan het begin klinken 3 klankschaalgongen: De 1e om te gaan zitten, de 2e om goed te zitten, na de 3e klank is het stil.\r\n

Er is 15 minuten meditatiestilte.

Na 15 minuten klinken opnieuw 3 klankschaalgongen: De 1e om weer terug te komen, de 2e om weer in beweging te komen, en de 3e als afronding.

luisterfragment 4:

 

We wensen je waardevolle ervaringen toe, Ivon en Harm