bewustwordingBewustwording neemt een belangrijke plaats in ons werk in. Wat voel ik, wat neem ik waar? Wat gebeurt er? zonder continu ''in ons hoofd'' te zitten, maar juist vanuit het ervaren. Het maakt ons bewust van hoe en waarom we welke keuzes maken. Kleine, grote, de hele dag maken we keuzes.
Het doel is níet om iets te moeten veranderen, maar om hierin bewust te staan: Wat zijn mijn keuzes en kan ik hier ook voor staan? Voel ik me hier ook happy bij?

Bewustwording houdt in dat je bewust wordt van de kracht in jezelf, de mogelijkheden en onmogelijkheden, de kwaliteiten in jezelf, en je de keuze hebt om daarnaar te durven leven.

Wat ervaar ik bij de kunst van mijn leven?

''Het leven is niet alleen maar gelukzaligheid, het leven geeft ons ervaringen die ons uit onze innerlijke kracht kunnen halen. We voelen ons dan niet helemaal ‘thuis bij mezelf’, in verbondenheid met mijn centrum, in mijn innerlijke rust, vrede of kracht, ‘uit balans’. De kunst van het leven vind ik hierin om in contact met mijn eigen pad te blijven, en te voelen wat ik nodig heb om weer ‘in balans’ te komen. Om weer thuis te komen bij mezelf. De kern raak ik altijd weer door te omarmen wat er is. Dan ontstaat er altijd weer een openheid, zachtheid & ruimte om weer helemaal thuis te komen bij mezelf.

Dan hoeft er niets meer, dan ‘ben’ ik gewoon. Ik voel me innerlijk een rijk mens.''

 Ivon