ademwerk


Met ademwerk kun je weer thuiskomen, thuiskomen in jezelf, contact maken met je innerlijk Bron, je innerlijke kracht, je innerlijke wijsheid, je innerlijke rust en vrede. Dat is thuiskomen in jezelf.
Van hieruit is er een stevige basis, een draagvlak om ook de onaangename momenten in het leven te kunnen dragen, zonder dat dit nieuwe blokkades oplevert.
Vaak gebruiken we maar een beperkt gedeelte van onze potentiële ademhaling. Met ademwerk kun je je levenskracht, je levensenergie verhogen. De adem wordt dan voller, ruimer, het werkt bevrijdend. je krijgt letterlijk ''meer lucht''.

 

Adem is leven, adem is voelen.


De techniek

Simpelgezegd; Je ligt ontspannen en je ademt vloeiend door zonder pauzemomenten. Dit heet een verbonden ademhaling. Met deze verbonden ademhaling creëer je meer energie in het systeem, waardoor oude opgeslagen trauma''s in het systeem vrij kunnen komen. Er ontstaat ruimte in het systeem als we ons overgeven aan de adem, en aan hetgeen ons systeem ons wil vertellen. Ook al hebben we veel verwerkt met ons hoofd, emotioneel, etc. ; de ervaring zit ook in onze lichaamscellen opgeslagen en belemmert ons vaak onbewust in ons functioneren, er ontstaan energieblokades; schouders zitten vast, een knoop in de maag, depressie, stressklachten, etc.. Via adem werk en/of lichaamswerk kan deze opgeslagen energie weer vrij komen zodat de levensenergie weer vrij kan gaan stromen zonder blokkades.

Dit zijn hele fijne helende ervaringen ... Het ademwerk kan indien nodig ondersteund worden door lichaamswerk, visualisaties, innerchildwerk, affirmaties en coaching.


Waarvoor

Openstaan voor het leven gaat gepaard met een diepe, onbelemmerde ademhaling. Tijdens het opvoedingsproces kom je over het algemeen allerlei taboes tegen t.a.v. emoties en gevoelens. Elke emotie die niet geuit mag worden, veroorzaakt spierspanningen in je lichaam (kwaadheid ligt bv. bevroren in stramme, onbeweeglijke schouderspieren; angst knijpt je keel dicht, en pijn en verdriet hebben misschien je hart afgesloten zodat je niet opnieuw gekwetst kunt worden). Spierspanningen verminderen de energetische doorstroming binnen je lichaam, waardoor elk gevoel (ook de zogenaamde positieve gevoelens -elke emotie is oorspronkelijk positief en levensbeschermend-) inboet aan intensiteit. Hoe minder energie er vrij binnen je lichaam kan circuleren hoe oppervlakkiger en geremder je ademhaling wordt, waardoor je vitaliteit en de kwaliteit van je leven vermindert. Tijdens een rebirthingsessie geef je d.m.v. je ademhaling een pak extra energie aan je lichaam. Deze energie wordt in eerste instantie niet omgezet in beweging of ontlading. Je laat de energie vrij rondbewegen in je lichaam en je luistert naar de signalen die je lichaam uitzendt als reactie erop. Energie in beweging is speels en wil vrij doorstromen; hierdoor worden gespannen lichaamsgebieden uitgenodigd om die bevroren emotionele lading vrij te geven die ze vasthouden. Ademen nodigt uit tot loslaten; tot ‘zonder oordeel accepterend voelen’. Verdriet, kwaadheid, vreugde... elk gevoel is welkom.
Er zijn allerlei momenten waarin we geneigd zijn om de adem in te houden, vooral in situaties van spanning en stress. vanuit de natuurlijke gevaarsituaties is dit een normale reactie, maar in de loop van het leven kan de adem standaard vanuit een stresssituatie reageren. onze natuurlijke adem is zoals bij een baby met een ''normale'' geboorte, of bij een kat die ligt te slapen; een volledige ronde ademhaling, open en ontspannen, zonder blokkades of inhoudingen.
Je leert door het ademwerk om, juist bij spanning, toch door te ademen. Hierdoor kan het gevoel wat er op dat moment is zich integreren en hoeft het geen belemmering te zijn om te ontspannen in je lichaam en je leven. Het creëert ruimte, zowel voor emoties als voor de kracht van het leven. Vaak gebruiken we maar een beperkt gedeelte van onze potentiële ademhaling.

Met ademtherapie kun je je levenskracht, je levensenergie verhogen. de adem wordt dan voller, ruimer, het werkt bevrijdend. je krijgt letterlijk ''meer lucht''.